TELBRU – Ebill kecundang dengan Mozilla Firefox

Setelah pulihnya email brunet.bn dan laman web Ebill dari kerosakan hari tu, laman web Ebill kini tidak dapat dimasuki jika menggunakan browser Firefox sama ada melalui komputer atau android phone. Cubalah masuk page Ebill melalui www.telbru.com.bn nanti akan ada error “Secure Connection Failed“. Masih kecundang rupanya. Seolah-olah pihak berkenaan tiada pekerja yang memantau perkara ini. Tunggu orang komplen, baru tah taukah ?

Problem_loading_page_-_2015-08-06_12.02.51

Telbru – Ebill dan email @brunet.bn sudah kecundang

Kali terakhir dapat terima email dari @brunet.bn pada 23hb Jun 2015. Laman web EBILL pun kecundang hancur lebur pada waktu yang sama tidak dapat dimasuki sehinggalah sekarang. Jadi, tidak dapat melihat bil dan tidak dapat membuat pembayaran online. Apakah tindakan Telbru dalam hal ini ? Berapa minggu atau bulan lagi diperlukan untuk memperbaiki sistem tersebut ? Biasanya kalau diluar negara atau negara jiran hanya 1-2 hari saja sudah siap.

Fibre Optic FTTH pakai FAIR USAGE POLICY ???

Satu cara lagi untuk cekik darah rakyat atau pengguna yang tidak dapat membuat pilihan lain.? Selain daripada bil Elektrik dan lesen Parabola, TELBRU juga tidak melepaskan peluang untuk meraih keuntungan dengan taktik cekik darah terbaru melalui FAIR USAGE POLICY (FUP) yang biasanya hanya dibuat oleh kompeni mobile (bukan fibre optic) diluar negeri. Kononnya, melalui FUP? ini nanti pelanggan akan menggunakan internet dengan lebih stabil dan laju kerana setiap pengguna akan diberikan limit bandwidth. Bayangkan saja macam wireless Broadband dari kompeni mobile atu (DST & PCSB). Jika limit ini sudah sampai, misalnya penggunaan 45GB data ($39), kelajuan internet kitani yang sepatutnya, yang kitani bayar penuh, AKAN DIPERLAHANKAN. Ini yang disebut dalam akhbar.

Namun jika biskita rajin membaca dalam internet, sebenarnya taktik seperti ini digunakan untuk meraih lebih keuntungan. Kalau pengguna dapat servis yang baik, inda mengapalah. Ani apa ? Cemana boleh durang untung ? Simple, apabila had limit bandwidth sudah sampai 45GB ($39) misalnya, kelajuan internet kitani kena perlahankan. Kalau mau laju balik, KITANI KENA BAYAR LAGI dengan memilih Top-up 10GB ($8), 20GB ($15) atau 40GB ($25). Nampak tak ? Company semakin untung. Mau untung lebih dengan kualiti yang……pengguna saja yg tahu. Bukan itu saja, talian HOTLINE 113 yang biasanya FREE dimana2 seluruh dunia juga akan dikenakan bayaran $0.30 sekali panggil. Yang ani aku inda kisah. Aku bukan pakai pun. Kalau boleh naikkan tia jadi $1 untuk mengelakkan orang kitani jadi pemalas merujuk buku panduan telefon. Operator perlukan upah tambahan walaupun sudah ada gaji. Mungkin suatu hari, datang ke HQ pun kena bayar jua. Kalau boleh, bil yang pakai cetakan kertas pun dikenakan charge sama seperti salah sebuah bank Islam kitani. Bill statement biar pakai email atau online saja. Apa lagi kan dicharge ah ?

TELEKOM Brunei Berhad (TelBru) has announced that it will join a number of countries around the world in adopting a Fair Usage Policy for its broadband service.

The policy, aligned with the industry practice of telecommunication providers in other parts of the world, is aimed at ensuring that all customers get a better quality of service and a more consistent Internet experience by reducing the excessive amount of bandwidth consumed by a minority of heavy users.

Once implemented, it will offer customers faster bandwidths. For customers to enjoy better Internet experience, TelBru encourages them to change their plan based on their observed monthly data usage.

The amount of data customers needs depends on what they do online. While some tasks like browsing web pages require less data, streaming high quality videos, music and movies contribute to the excessive use of bandwidth capacity and would require more data.

To create awareness among customers before the policy is officially launched, TelBru has introduced a new data checking feature to help customers monitor their data usage.

They can check it via eBill Online, and eBill mobile App which is currently available only for Android users. By signing up or logging onto their accounts on eBill, customers can view their real-time data usage for the month.

They can also check their total monthly usage on their monthly paper bill statement.

TelBru has said it would ensure all customers will get the chance to understand their monthly data usage patterns before implementing the policy, which will be announced at a later date.

 

WOW! Fibre Broadband 200 Mbps pada bayaran $45.75 sebulan ?

BroadBand_Plans_SingTel_-_2014-09-03_20.31.36

DIMANA ? BILA AKAN BERMULA ? MACAMANA SIGN-UP DENGAN TELBRU ?

Telbru ? Mungkin 20-30 tahun akan datang baru dapat mencapai seperti plan diatas. Sedangkan plan Fibre To The Home dengan kelajuan yang mengaibkan dan harga yang membunuh seperti 5Mbps ($105)? – 30 Mbps ($465) pun masih terkial-kial untuk disebarkan keseluruh kawasan Brunei & Muara apa tah lagi seluruh Brunei walaupun peruntukan lebih $200 juta sudah disediakan. Pernah ku bertanya kepada kaunter di Tanjung Bunut, bila agaknya FTTH ini diadakan dikawasan MUKIM LUMAPAS khususnya KAMPONG LUPAK LUAS. Katanya, Insya Allah tahun ani. Berapa lama masa lagi diperlukan ? Kenapa inda mau menimba pengalaman daripada negara jiran yang dapat meningkatkan teknologi internet mereka dalam masa beberapa bulan sahaja ? Menunggu dapat jumpa supplier yang jual barang lebih murah atau menunggu rombakan jawatan dibuat terlebih dahulu ? Kerana lazimnya bagi syarikat korporat yang mahu maju, mana-mana director, CEO, pekerja yang tidak mendatangkan kemajuan akan ditukar dengan seberapa segera. Sebab itu syarikat korporat besar seperti Microsoft, Apple dan syarikat-syarikat dibarat sentiasa maju. Kajian perlu dibuat untuk menyelidik kenapa perkembangan teknologi internet dinegara kita yang tercinta ini TERLALU LAMBAT bergerak dibandingkan negara jiran. Mungkin ada yang sudah merasa amat selesa menerima gaji ribu-ribu setiap bulan walaupun internet masih ditahap perlahan. ” Ah! aku peduli apa. Hujung bulan gaji tetap masuk”, mungkin seperti itu kata-katanya.

Anyway, plan diatas dicopy dari SingTel, Singapore. Jadi, inda ada harapanlah kitani akan sempat menikmati kelajuan internet mengikut peredaran zaman. Kitani sentiasa ketinggalan dalam teknologi internet. Yang cepat hanyalah tuntutan bayaran bil. Jika pengguna terlebih pakai walau sehari sekalipun, akan dituntut juga. Tetapi yang peliknya, jika network Telbru lost connection hingga pelanggan pun tiada sambungan internet, tidak ada pula pampasan atau diskaun dalam bil. Ini contoh tidak tahu hukum halal haram.

Plan dari STARHUB lagi cantik. Internet pada kelajuan 500Mbps hanya $69.90 sementara 1Gbps $395.90 sebulan. Kalau disini, plan 1Gbps mungkin pada 30-50 tahun akan datang. Kalau inda tekabir, berilah peluang pada syarikat luar yang lebih bepengalaman membuat pelaburan internet di Brunei.

Kualiti servis internet yang sebenar

[youtube]http://youtu.be/0ilMx7k7mso[/youtube]

 

Sekalipun video ini dimaksudkan pada negara luar namun hakikatnya ada juga kebenarannya berlaku dalam negeri kitani. FTTH pun mau makan masa 2,3 tahun untuk disebarkan keseluruh Brunei yang damit ani. Sepatutnya beri keutamaan pada pelanggan yang sudah ada eSpeed.