Category Archives: Internet

Tertipu dengan plan internet HSBB Telbru

Sewaktu TELBRU membuat promosi talian Fibre atau High Speed BroadBand dulu, didalam iklan dicanang-canangkan kepada pelanggan kononnya, jika pelanggan yang menggunakan plan 5Mbps & 10Mbps keatas telah melebihi had quota bandwidth, kelajuan akan diperlahankan kepada 1Mbps. Itu memang aku faham. Quota bandwidth pun aku faham. Namun ternyata ianya satu penipuan. Quota bandiwdth akan diperlahan tidak sampai 0.8Mbps. Mungkin taktik ini digunakan Telbru dengan harapan pelanggan akan TERPAKSA membeli TOP-UP supaya talian internet kembali lancar.

Dulu pun kita pernah ditipu kononnya negara-negara jiran juga mengamalkan kaedah LIMITED BANDWIDTH. Setahu saya ketika ini, Singapore, Malaysia dan Thailand tiada langsung plan internet dengan limited bandiwdth. Kesemuanya memberikan plan Unlimited bagi talian Fibre Optic. Yang ada hanyalah plan internet mengikut tahap kelajuan. Misalnya 10Mbps, 30Mbps bahkan di Singapore sudah ada 1Gbps dan 10Gbps. Jadinya, negeri manakah yang dimaksudkan Telbru ada mengamalkan plan internet LIMITED BANDWIDTH ? Bangladesh atau negeri di Afrika barangkali.

Dibawah contoh kelajuan Fibre Optic selepas habis bandwidth kawasan atap hijau RPN Kampong Panchor, Mengkubau, Mentiri.

2016_08_25_21_20_55_Speedtest.net_by_Ookla_The_Global_Broadband_Speed_Test

http://www.speedtest.net/my-result/5579136407

TELBRU – Ebill kecundang dengan Mozilla Firefox

Setelah pulihnya email brunet.bn dan laman web Ebill dari kerosakan hari tu, laman web Ebill kini tidak dapat dimasuki jika menggunakan browser Firefox sama ada melalui komputer atau android phone. Cubalah masuk page Ebill melalui www.telbru.com.bn nanti akan ada error “Secure Connection Failed“. Masih kecundang rupanya. Seolah-olah pihak berkenaan tiada pekerja yang memantau perkara ini. Tunggu orang komplen, baru tah taukah ?

Problem_loading_page_-_2015-08-06_12.02.51

Telbru – Ebill dan email @brunet.bn sudah kecundang

Kali terakhir dapat terima email dari @brunet.bn pada 23hb Jun 2015. Laman web EBILL pun kecundang hancur lebur pada waktu yang sama tidak dapat dimasuki sehinggalah sekarang. Jadi, tidak dapat melihat bil dan tidak dapat membuat pembayaran online. Apakah tindakan Telbru dalam hal ini ? Berapa minggu atau bulan lagi diperlukan untuk memperbaiki sistem tersebut ? Biasanya kalau diluar negara atau negara jiran hanya 1-2 hari saja sudah siap.

Fibre Optic FTTH pakai FAIR USAGE POLICY ???

Satu cara lagi untuk cekik darah rakyat atau pengguna yang tidak dapat membuat pilihan lain.? Selain daripada bil Elektrik dan lesen Parabola, TELBRU juga tidak melepaskan peluang untuk meraih keuntungan dengan taktik cekik darah terbaru melalui FAIR USAGE POLICY (FUP) yang biasanya hanya dibuat oleh kompeni mobile (bukan fibre optic) diluar negeri. Kononnya, melalui FUP? ini nanti pelanggan akan menggunakan internet dengan lebih stabil dan laju kerana setiap pengguna akan diberikan limit bandwidth. Bayangkan saja macam wireless Broadband dari kompeni mobile atu (DST & PCSB). Jika limit ini sudah sampai, misalnya penggunaan 45GB data ($39), kelajuan internet kitani yang sepatutnya, yang kitani bayar penuh, AKAN DIPERLAHANKAN. Ini yang disebut dalam akhbar.

Namun jika biskita rajin membaca dalam internet, sebenarnya taktik seperti ini digunakan untuk meraih lebih keuntungan. Kalau pengguna dapat servis yang baik, inda mengapalah. Ani apa ? Cemana boleh durang untung ? Simple, apabila had limit bandwidth sudah sampai 45GB ($39) misalnya, kelajuan internet kitani kena perlahankan. Kalau mau laju balik, KITANI KENA BAYAR LAGI dengan memilih Top-up 10GB ($8), 20GB ($15) atau 40GB ($25). Nampak tak ? Company semakin untung. Mau untung lebih dengan kualiti yang……pengguna saja yg tahu. Bukan itu saja, talian HOTLINE 113 yang biasanya FREE dimana2 seluruh dunia juga akan dikenakan bayaran $0.30 sekali panggil. Yang ani aku inda kisah. Aku bukan pakai pun. Kalau boleh naikkan tia jadi $1 untuk mengelakkan orang kitani jadi pemalas merujuk buku panduan telefon. Operator perlukan upah tambahan walaupun sudah ada gaji. Mungkin suatu hari, datang ke HQ pun kena bayar jua. Kalau boleh, bil yang pakai cetakan kertas pun dikenakan charge sama seperti salah sebuah bank Islam kitani. Bill statement biar pakai email atau online saja. Apa lagi kan dicharge ah ?

TELEKOM Brunei Berhad (TelBru) has announced that it will join a number of countries around the world in adopting a Fair Usage Policy for its broadband service.

The policy, aligned with the industry practice of telecommunication providers in other parts of the world, is aimed at ensuring that all customers get a better quality of service and a more consistent Internet experience by reducing the excessive amount of bandwidth consumed by a minority of heavy users.

Once implemented, it will offer customers faster bandwidths. For customers to enjoy better Internet experience, TelBru encourages them to change their plan based on their observed monthly data usage.

The amount of data customers needs depends on what they do online. While some tasks like browsing web pages require less data, streaming high quality videos, music and movies contribute to the excessive use of bandwidth capacity and would require more data.

To create awareness among customers before the policy is officially launched, TelBru has introduced a new data checking feature to help customers monitor their data usage.

They can check it via eBill Online, and eBill mobile App which is currently available only for Android users. By signing up or logging onto their accounts on eBill, customers can view their real-time data usage for the month.

They can also check their total monthly usage on their monthly paper bill statement.

TelBru has said it would ensure all customers will get the chance to understand their monthly data usage patterns before implementing the policy, which will be announced at a later date.

 

WOW! Fibre Broadband 200 Mbps pada bayaran $45.75 sebulan ?

BroadBand_Plans_SingTel_-_2014-09-03_20.31.36

DIMANA ? BILA AKAN BERMULA ? MACAMANA SIGN-UP DENGAN TELBRU ?

Telbru ? Mungkin 20-30 tahun akan datang baru dapat mencapai seperti plan diatas. Sedangkan plan Fibre To The Home dengan kelajuan yang mengaibkan dan harga yang membunuh seperti 5Mbps ($105)? – 30 Mbps ($465) pun masih terkial-kial untuk disebarkan keseluruh kawasan Brunei & Muara apa tah lagi seluruh Brunei walaupun peruntukan lebih $200 juta sudah disediakan. Pernah ku bertanya kepada kaunter di Tanjung Bunut, bila agaknya FTTH ini diadakan dikawasan MUKIM LUMAPAS khususnya KAMPONG LUPAK LUAS. Katanya, Insya Allah tahun ani. Berapa lama masa lagi diperlukan ? Kenapa inda mau menimba pengalaman daripada negara jiran yang dapat meningkatkan teknologi internet mereka dalam masa beberapa bulan sahaja ? Menunggu dapat jumpa supplier yang jual barang lebih murah atau menunggu rombakan jawatan dibuat terlebih dahulu ? Kerana lazimnya bagi syarikat korporat yang mahu maju, mana-mana director, CEO, pekerja yang tidak mendatangkan kemajuan akan ditukar dengan seberapa segera. Sebab itu syarikat korporat besar seperti Microsoft, Apple dan syarikat-syarikat dibarat sentiasa maju. Kajian perlu dibuat untuk menyelidik kenapa perkembangan teknologi internet dinegara kita yang tercinta ini TERLALU LAMBAT bergerak dibandingkan negara jiran. Mungkin ada yang sudah merasa amat selesa menerima gaji ribu-ribu setiap bulan walaupun internet masih ditahap perlahan. ” Ah! aku peduli apa. Hujung bulan gaji tetap masuk”, mungkin seperti itu kata-katanya.

Anyway, plan diatas dicopy dari SingTel, Singapore. Jadi, inda ada harapanlah kitani akan sempat menikmati kelajuan internet mengikut peredaran zaman. Kitani sentiasa ketinggalan dalam teknologi internet. Yang cepat hanyalah tuntutan bayaran bil. Jika pengguna terlebih pakai walau sehari sekalipun, akan dituntut juga. Tetapi yang peliknya, jika network Telbru lost connection hingga pelanggan pun tiada sambungan internet, tidak ada pula pampasan atau diskaun dalam bil. Ini contoh tidak tahu hukum halal haram.

Plan dari STARHUB lagi cantik. Internet pada kelajuan 500Mbps hanya $69.90 sementara 1Gbps $395.90 sebulan. Kalau disini, plan 1Gbps mungkin pada 30-50 tahun akan datang. Kalau inda tekabir, berilah peluang pada syarikat luar yang lebih bepengalaman membuat pelaburan internet di Brunei.

Kualiti servis internet yang sebenar

[youtube]http://youtu.be/0ilMx7k7mso[/youtube]

 

Sekalipun video ini dimaksudkan pada negara luar namun hakikatnya ada juga kebenarannya berlaku dalam negeri kitani. FTTH pun mau makan masa 2,3 tahun untuk disebarkan keseluruh Brunei yang damit ani. Sepatutnya beri keutamaan pada pelanggan yang sudah ada eSpeed.

AWAS! Cash To Refer, program scam terbaru diinternet.

Kalau orang kitani suka ia ni program atau skim kewangan cemani. Asalkan boleh dapat duit dengan senang lenang, laju tia join sampai sanggup? mengeluarkan duit simpanan. Apa tah lagi yang inda berbayar macam Cash To Refer ani. Melalui program ani kitani kononnya akan mendapat US$10 setiap seorang yang kitani refer dan signup. Ikut lojik akal, darimana jua sumber pendapatan Cash To Refer untuk membayar kitani ? Rupanya, bila kan minta bayar kena suruh isi survey dulu. Mun sudah namanya survey dalam internet ani, inda pernah wujud yang banar. Semua tipu, inda membayar.

Bagi yang memajal kan mau atu, sila cek disini http://www.cashtorefer.com.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yrVFsDWgSAY[/youtube]

Stirchley Tools – Ebay seller that should be avoided.

Bought from ebay item #221047190413.? Paid GBP 22.94 for spotlight including GBP 6.95 shipping and handling. Paid another GBP 6.50 (Invoice number 0064) for International Signed for. Total lost to this unresponsible seller is GBP29.44.

This spotlight are contain Lead acid battery which is prohibited items if shipped by using Royalmail (uk),? but seller insist to keep selling it to international customer by using Royalmail service. Seller don’t know law or rules on his own country, UK.

Paid on 21st Jan 2013 by Paypal ?(Unique Transaction ID # 5FN35203EE715892M).

ITEM NEVER ARRIVE. Seller reject to refund by using ebay policy as an excuse. Ebay dan Paypal don’t want to help since their stupid refund policy only cevered within 45 days or purchase. NO REFUND or EXCHANGE with other non-prohibited (by Royalmail) products.

 

Business seller information

Stirchley_tools
matthew bishton (or Chris Parry)
Stirchley Tools, Flat 1, 1221 Pershore Road
Stirchley
Birmingham
West Midlands
B302YT
United Kingdom
Phone:0121|4597318
Email:consoles24-7@hotmail.co.uk
Value Added Tax Number: UK 997747140

E-twist.co.uk (electrolve.co.uk) dishonest UK Seller which has been aprroved by Trustpilot.

Item ordered : Lloytron D2152 2 Million Candle Torch Halogen Rechargeable Spot Light Heavy Duty (?14.89 GBP)

Order id # 100001856

Paid by Paypal? (Unique Transaction ID #7HE00156243916645)

Paid ?23.71 GBP on 13rd November 2012

Shipping choosen : Airmail (?9.82 GBP)

 

Item received : BROKEN? 1 Million Candle Torch Halogen Rechargeable Spot Light Heavy Duty. I want the 2 Million Candle light, not 1 million. Packed in bad box.

Arrived on : 16th January 2013

Shipped by Surface Mail. No wonder shipping are very very slow.

Sent them 3 emails asking them to pay for return postage since this was their fault for sending wrong item. All emails are not answered or replied.

20130121_104647x 20130121_104917 20130121_105746 20130121_201332